RH Plantago

 

0953-430 88     070-683 76 42  

rh.plantago@spray.se

 

                                       Påfyllnad av pesto    

 

 

 

Serveringstips med SORSELIANSK® PESTO

 

Fylld kycklingfilé                  4 port               (tillagningstid ca 30 min)

Sätt på ugnen, 200 grader.

3-4 kycklingfiléer

Skär ett snitt i filéerna så att det bildas en ficka.

Salta och peppra lätt

Fyll sedan varje filé med:

1 msk Sorseliansk Pesto

2 skivor ost 

2 tunna skivor tomat

Vik ihop filén.

Vira 2-3 skivor bacon runt varje filé 

 

Bryn i smör/margarin, i inte alltför varm panna, i ca 3-4 min/sida.

Lägg över filéerna i ugnsform.

Vispa ur pannan med 1 dl vatten och häll i ugnsformen.

Ställ in i varm ugn i ca 20 minuter (lägg gärna smörpapper över).

Häll i ca 1-2 dl grädde mot slutet av gräddningen.

Skär upp filéerna i mindre bitar inför serveringen.

 

Servera med ris och en grönsallad.

 

Fyllda lövbiffar                                          (tillagningstid ca 10 min)

2 tunna lövbiffar / person

Fyllning:

1 msk Sorseliansk Pesto

1 msk mjukost (philadelphia eller ngn annan)

Rör ihop fyllningen.

Lägg ut lövbiffarna, krydda med salt och peppar.

Lägg 1 msk av fyllningen på varje bit lövbiff.

Vik köttet dubbelt och fäst kanten med tandpetare.

 

Bryn i smör/margarin, i inte alltför varm panna, i ca 2 min/sida.

Tag upp köttet.

Önskas buljong vispa ur pannan med vatten.

Servera med sallad och pressad potatis.

 

 

Kall PESTO-sås                               (tillagningstid ca 2 min)

Rör ihop lika delar Sorseliansk Pesto och crème fraiche.

(För 2 portioner är ca 2-3 msk av vardera lämpligt…. eller mer....)

KLART!

 

Denna sås kan du servera som ett tillbehör till det mesta. 

Själv serverar jag den när jag äter fisk (stekt, kall, rökt, kokt) och

när jag ska äta ungsrostade grönsaker/potatis är den ett ”måste”.

Men även som en klick på den bakade potatisen.

Mycket god till alla slags pajer, köttgrytor, omelett och paté.

Grillsås nr 1 numera!

Fungerar suverän som dipsås och som sås till tacos.

Och mycket mer….

 

I stället för crème fraiche kan naturligtvis laktosfria alternativ användas eller

turkisk yoghurt.

 

Vill du servera såsen till bakad potatis föreslår jag att du använder gräddfil tillsammans med peston.

 

 

Varma smörgåsar                                  (tillagningstid ca 10 min)

Smöra 2 skivor bröd per person.

Bred ett lager av Sorseliansk Pesto på den ena brödskivan.

Lägg på ost, rökt skinka, tomat eller något annat du vill ha.

Lägg ihop brödskivorna med pålägget inåt.

Värm i smörgåsjärn, våffeljärn tills osten smält (ca 4-5 min) och

brödskivorna fått fin färg.

 

 

Filé eller kotletter med PESTO-sås             (tillagningstid ca 15 min)

Stek kryddade slantar av fläskfilé eller lammkotletter som vanligt i stekpanna.

Tillsätt grädde mot slutet av stektiden.

Klicka i ca 2 msk av Sorseliansk Pesto i gräddsåsen.

Rör om.

Servera med kokt potatis, sallad.

 

 

Till buffébordet eller som drinktilltugg                                

 

*   Bred Sorseliansk Pesto på mjukt tunnbröd.

     Lägg på ett par tunna skivor rökt lax längst med ena långsidan.

     Rulla ihop brödskivan så hårt du kan.

     Skär snittar och servera.

     Snittarna kan dekoreras med en persiljekvist, gurkskiva, klick rom,

     klick pestosås eller något annat lämpligt.

     Varje snitt kan även läggas på ett litet salladsblad eller dyl.

 

     Rullen kan även fyllas med tunna skivor av skinka, salami, tunna 

     skivor Västerbottensost, tunna skivor kött m m.

 

*   Rulla in Sorseliansk Pesto i tunna skivor av gravad eller rökt lax,

    god kryddig skinka eller annat kött,  ostskivor. 

    Servera gärna med tantpetare instucken.

 

 

 

Har du ett tips på hur DU använder Sorseliansk Pesto

får du gärna skicka ett mail till

Tant Ruth och berätta! 

rh.plantago@spray.se

 

 

Fylld kycklingfilé

 

 

 

 

 

 

Senast ändrad 2012-03-17